Buffer strategieën,
rendement behalen ook in dalende markten en stijgende renteomgeving

Is inflatie het nieuwe normaal?

In deze tijd van hoge inflatie, oplopende rentestanden, geopolitieke onrust en een toegenomen correlatie tussen aandelen en obligaties, bieden obligaties in deze periode niet meer de gewenste bufferfunctie in een traditionele beleggingsportefeuille.
Welke strategieën functioneren op dit moment wel als stootkussen en waarom kunnen deze juist nu positief renderen? We focussen op 3 fondsen, waar u zonder kosten kunt inschrijven op het HJCO AAA Fund platform, met ieder hun eigen strategie: Systematisch Global Macro, Systematisch Trendvolgend en Arbitrage. Deze 3 fondsen staan in de plus voor dit jaar, terwijl aandelen en obligaties fors zijn gedaald. Wij leggen u hieronder kort uit dat dat geen toevalstreffer is, maar juist een belangrijke eigenschap van deze fondsen om ook in dalende markten en stijgende rentes rendement te behalen.

  1. De Systematisch Global Macro strategie: Het Lyxor Bridgewater Core Global Macro Fund

  Het Lyxor Bridgewater Core Global Macro Fund belegt haar middelen in twee flagship macro strategieën van Bridgewater Associaties: All Weather en Pure Alpha. De All weather strategie biedt bescherming door gebalanceerd te beleggen voor elke mogelijke economische situatie. De Pure Alpha strategie kijkt juist naar unieke kansen. Beide strategieën maken gebruik van fundamentele kennis en een systematische aanpak. Samen zorgen ze voor een goed gediversifieerde en gebalanceerde portefeuille.
Bridgewater is opgericht in 1975 door Ray Dalio, een goeroe in de wereld van hedgefunds. Inmiddels is Bridgewater één van de grootste hedgefundmanagers ter wereld.

Klik hier voor meer informatie over het Lyxor Bridgewater Core Global Macro Fund
Klik hier voor overige Systematisch Global macro strategieën op het HJCO platform

2. De Systematisch Trendvolgende strategie: Het Windmill Trend Evolution Fund

  Na jaren waarin trendvolgende strategieën, naar onze mening, beperkt tot hun recht kwamen, is het tij gekeerd. Deze strategieën kennen een lage correlatie met traditionele asset klassen op lange termijn en presteren in de huidige marktomstandigheden juist erg goed door de huidige sterke trends, zoals dalende aandelenkoersen, oplopende rente en stijgende grondstofprijzen. Indirect bieden deze trendfondsen daarmee ook een uitstekende inflatiebescherming. Het Windmill Trend Evolution Fund belegt in een aantal succesvolle trendvolgende fondsen. Het grootste deel beslaat het succesvolle Man AHL Evolution programma. Dit unieke programma belegt in markten waarop andere trendvolgende beheerders lastig toegang tot hebben. Het trackrecord van het fonds is ijzersterk.

Klik hier voor meer informatie over Windmill Trend Evolution Fund
Klik hier voor overige Trendvolgende strategieën  op het HJCO platform

3. De Arbitrage strategie: Het FVC Equity Dispersion Fund

Arbitrage strategieën zijn gebaseerd op markt inefficiënties die er niet zouden moeten zijn. Een eenvoudig voorbeeld is het volgende. Een fruitmand kost 10 euro, maar de losse stuks fruit samen slechts 9 euro. Je maakt 1 euro winst door de losse stuks fruit te kopen en de fruitmand te verkopen. De volatiliteits-arbitrage strategie van het FVC Equity Dispersion Fund is erg technisch van aard. Het speelt in op het relatieve verschil in waarde tussen optiecontracten van aandelen indices enerzijds en hun individuele aandelen anderzijds. Het fonds kent een lage samenhang met andere beleggingsstrategieën, kan ook in dalende markten rendement behalen en biedt daarmee een goede aanvulling op de spreiding van een portefeuille.

Klik hier voor meer informatie over FVC Equity Dispersion Fund
Klik hier voor overige Arbitrage strategieën  op het HJCO platform

Op het HJCO platform vindt u nog meer fondsen die bescherming kunnen bieden en een lage correlatie hebben ten opzichte van aandelen en obligaties. U kunt er selecteren op strategie of op rendement. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.