Team

HJCO is sinds 2003 een toonaangevende beleggingsonderneming

HJCO is opgericht in 2003 en sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende beleggingsonderneming voor actieve en alternatieve beleggingen.
HJCO AAA Funds is een handelsnaam van OAKK Capital Partners B.V.  die onder toezicht staat van de AFM en wordt gecontroleerd door De Nederlandsche Bank.

Naast HJCO AAA Funds zijn door OAKK Capital Partners de volgende producten en diensten geïnitieerd


OAKK Beheerd Beleggen is opgericht in 2017 en maakt sindsdien een sterke groei door met inmiddels duizenden klanten.

OAKK laat beleggers onbezorgd hun doelen bereiken met vertrouwde begeleiding door de eigen vermogensadviseur. OAKK is zoals een stevige eik goed geworteld voor de toekomst.

Mensen hebben in toenemende mate behoefte aan stabiele vermogensopbouw met persoonlijke begeleiding. Dat is het gevolg van de versobering van collectieve pensioenen en ook de lage rente enerzijds en het gebrek aan tijd en kennis over beleggen anderzijds.

OAKK is ervan overtuigd dat professionele begeleiding bij vermogensopbouw de particuliere belegger uiteindelijk een beter rendement oplevert. De Financieel Adviseur speelt hierin een centrale rol.

 

CFS Connected Financial Services is Verbonden Agent van OAKK Capital Partners. Als onafhankelijke vermogensadviseur stoelt hun dienstverlening op een hoge mate van professionaliteit, integriteit en maatwerk, gepaard aan volledige transparantie in uitvoering, kosten en informatievoorziening.

Wilt u écht onafhankelijk beleggingsadvies volgens uw wensen, neem dan contact met CFS via deze link

Team HJCO – OAKK Capital Partners

Het team van OAKK Capital Partners bestaat uit in totaal 14 personen waarvan het merendeel al meer dan 10 jaar intensief en met veel plezier samenwerken.

Daarnaast heeft OAKK Capital Partners een ‘flexibele schil’ van 2 personen voor secretariële ondersteuning en veelal 1 of 2 stagiairs van hogescholen en universiteiten. OAKK Capital Partners heeft tevens een Raad van Advies bestaande uit twee zeer ervaren professionals die het management van OAKK Capital Partners actief bijstaan met raad en daad en fungeren als klankbord voor strategische beslissingen.

Arthur Hopstaken

Arthur Hopstaken

Directeur & Partner

“Onze beleggingsonderneming staat sinds 2003 voor actief, alternatief en aligned. Cliënten komen bij ons omdat ze op zoek zijn naar andere wegen om te beleggen en niet de gebaande paden. Ze willen persoonlijk worden begeleid door adviseurs die kennis hebben van zaken en zelf belegd zijn in de aangeboden oplossingen. Wij doen dit al meer dan 14 jaar en zijn voortdurend op zoek naar innovatieve beleggingen die goede (voor risico gecorrigeerde) rendementen kunnen genereren met weinig samenhang met aandelen en/of obligaties. Deze onderscheidende, ondernemende aanpak in combinatie met onze persoonlijke cliëntenbenadering, maakt het werk plezierig”.

Arthur studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit met als specialisatie financiering en beleggingen en is sinds 1992 werkzaam in vermogensbeheer en investment banking. Na ongeveer 10 jaar voor banken te hebben gewerkt (Deutsche Bank, MeesPierson en Kempen & Co), startte hij in 2003 samen met zijn zakenpartner Hopstaken Johannesma & Co, dat later opging in Man Investments Nederland.  Na een management buy-out in 2013 is Arthur mede-ondernemer en -bestuurder van het zelfstandige OAKK Capital Partners.

Willem Johannesma

Willem Johannesma

Directeur & Partner

‘HJCO is door ons opgericht in 2003 omdat wij enerzijds een beperkt aanbod zagen aan particuliere beleggers en anderzijds dat financiële markten sinds einde van het vorig millennium door globalisering en technologie volstrekt anders opereren met een enorme toename aan beschikbare informatie en mogelijkheden maar ook grotere schokken en onzekerheid. Deze trends hebben zich sindsdien alleen maar doorgezet.

Wij menen dat particuliere beleggers om die redenen toegang moesten krijgen tot beleggingen die hierop beter kunnen inspelen. Dat zijn actieve en alternatieve beleggingsoplossingen, die tot dan toe vrijwel alleen beschikbaar waren voor professionele beleggers. Wij noemen deze groep beleggingen ‘Skills’ omdat het rendement meer komt uit de vaardigheden van de fondsbeheerder dan van de markten.
Het geeft veel voldoening te zien dat OAKK Capital Partners met HJCO AAA Funds is uitgegroeid tot een toonaangevende beleggingsonderneming in Nederland voor actieve en alternatieve beleggingen. Wij hebben een zeer loyale en grote klantenkring opgebouwd voor onze beleggingsoplossingen.

Willem studeerde in Arnhem aan de HEAO – richting Commerciële Economie en behaalde daarna het VBA diploma aan de VU in Amsterdam.  Willem heeft vanaf december 1989 tot 2003 gewerkt in particulier vermogensbeheer, eerst bij Bank Mees & Hope (later MeesPierson) en vanaf 1998 bij Kempen & Co. In 2003, na de dotcom-crisis, heeft hij samen met Arthur en een bevriende familie het bedrijf Hopstaken Johannesma & Co opgericht, het huidige  OAKK Capital Partners. Willem is getrouwd, heeft twee zonen en is een fervent zeiler.

Erik Dieperink

Erik Dieperink

Erik studeerde aan de Hogeschool te Breda -richting Management, Economie en recht- en enige tijd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Erik is sinds 2004 werkzaam in het bedrijf. Hij werkt sinds die tijd bij Hopstaken Johannesma & Co als Manager Mid-office en is verantwoordelijk voor Clientmonitoring en IT en tevens aanspreekpunt voor aan- en verkopen.

John Padding

John Padding

John studeerde na het behalen van zijn gymnasium diploma voor accountant bij KPMG. Zodoende is hij sinds 1987 werkzaam in verschillende controller-, accounting- en compliance functies. John werkt sinds 1995 bij Man Investments met een tussenstap van ruim 2 jaar naar Citco NV. John is bij OAKK Capital Partners verantwoordelijk voor Operations.

Raad van Advies

Chris Suiker

Chris Suiker (1961) is sinds 2008 Head of Wholesale Distribution Benelux voor Robeco. Hij is in 2004 gestart bij Robeco Alternative Investments als Global Head of Sales. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de bancaire sector in diverse sales- en management functies. Hij heeft hiervoor bij Banque Indosuez gewerkt (1981 tot 1998) waar hij zijn carrière startte bij de FX en Treasury afdeling. Ook bekleedde hij diverse posities in sales en trading van FX en derivaten in Amsterdam, London en New York. Van 1998 tot 2003 was Chris Managing Director Financial Markets bij SNS Bank.

Christoph Möller

Chistoph Möller (1961) heeft  tot 2013 een 30-jarige carrière achter de rug bij Man Group, inclusief 17 jaar als Global Head of Sales & Marketing. Hij heeft in die periode een indrukwekkend distributie netwerk opgebouwd en is nog steeds betrokken bij Man als Strategic Advisor en als Voorzitter van de Raad van Bestuur bij Man Investments AG. Hij startte zijn carrière in 1983 bij ED&F Man en bekleedde verschillende posities in  finance en product structurering tot hij Managing Director werd en Lid van het Executive Committee bij Man Group.