Contact

Mailen of liever bellen?

info@hjco.nl

+31 10 205 1260

World Trade Center Rotterdam
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Onze kantoortijden zijn van 09.00 tot 17.30
contact HJCO

Contactformulier

Veelgestelde vragen

Waarom vermogen opbouwen bij HJCO?

Vermogensgroei op (middel-)lange termijn kan een belegger beter bereiken als je verliezen in moeilijke tijden kan beperken. Vermogensgroei gaat dus hand in hand met het streven naar kapitaalsbehoud.

Ik wil vermogen opbouwen, maar vind de beurs onzeker?

Beleggen is op lange termijn en korte termijn bewegingen zijn vaak geen goede leidraad. Timing  van het kopen en verkopen blijkt erg moeilijk. Lange termijn beleggers worden beloond voor het geduld wat ze hebben.

HJCO AAA Funds zijn gericht op een duurzaam absoluut rendement, veelal met een beperkte samenhang met aandelenmarkten. Sommige fondsen, zoals Trendvolgende fondsen zijn in staat om ook in dalende markten rendement te maken. Andere fondsen, zoals Multi Strategy fondsen en Arbitrage fondsen zijn beperkt afhankelijk van de stand van de beurs.

Bij een crisis zoals 2008 of nu in 2020 wil ik beter beschermd zijn, wat zijn de mogelijkheden?

De coronacrisis heeft een enorme impact op onze maatschappij en de economie. Hoewel deze crisis uniek is in veel facetten, zien we dat elke 10 tot 15 jaar er een gebeurtenis plaatsvindt waarop de economie en beurzen flink door worden geraakt. Deze cycli kunnen in duur en tussenperiodes verschillen maar komen altijd weer terug. Dan is het belangrijk om beleggingsfondsen te hebben die minder gevoelig zijn voor deze neergang of wellicht daar zelfs van profiteren. Wij noemen deze eigenschap van fondsen ‘crisis alpha’, een mogelijkheid om rendement te behalen in een crisis. Vooral trendvolgende fondsen bezitten deze eigenschap van ‘crisis alpha’.

De rente staat erg laag, wat zijn de alternatieven?

De lage rente is voor veel spaarders een reden om te gaan beleggen, op zoek naar een hoger rendement. Echter, sparen kent ook met de huidige lage rente duidelijke voordelen ten opzichte van beleggen. Namelijk dat uw geld nooit minder waard wordt (inflatie buiten beschouwing gelaten), u kunt direct uw geld gebruiken voor iets anders en het brengt rust met zich mee dat er geen fluctuaties zijn.

HJCO biedt u een aantal alternatieven voor uw spaargeld, mits u in acht neemt dat beleggen in welke vorm dan ook risico’s met zich meebrengen.

Wat zijn skills?

Skills zijn alternatieve beleggingen waar de vaardigheden van de fondsbeheerder belangrijker zijn voor het rendement dan de bewegingen op de aandelenmarkten. Vandaar de term Skills.
Dat zijn bijvoorbeeld fondsen die kunnen profiteren van dalende beurzen door een zgn. ‘short’ positie in te nemen.

HJCO AAA Funds is een handelsnaam van OAKK Capital Partners . Deze beleggingsonderneming is sinds 2003 gespecialiseerd in deze beleggingen en één van de grotere partijen hierin in Nederland. Zij hebben diverse malen afgelopen decennia ondervonden wat de toegevoegde waarde kan zijn van dergelijke fondsen. Zowel in de begin jaren van 2000, in 2008 en recentelijk bieden skills beleggingen spreiding in portefeuilles en  verbeteren de risico rendementsverhouding van uw portefeuille.

Staat mijn geld veilig bij HJCO AAA Funds?

HJCO AAA Funds is een handelsnaam van OAKK Capital Partners. Deze beleggingsonderneming staat onder streng toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. HJCO houdt geen geld onder zich maar bewaart en administreert uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf; Stichting Beleggersgiro OAKK.

Hierdoor is uw beleggingsportefeuille volledig gescheiden van het vermogen van de onderneming en is er geen kans bij malversaties dat uw vermogen wordt aangetast, wel zo veilig.

Wat is banksparen?

Banksparen is een vorm van vermogensopbouw – met belastingvoordeel -waarbij de inleg op een geblokkeerde Box 1 HJCO AAA beleggingsrekening wordt gestort. Het opgebouwde bedrag is pas na een bepaalde tijd en voor bepaalde doelen te gebruiken.

Bij banksparen maakt de klant gebruik van een belastingvoordeel als het bedrag gebruikt wordt voor:

  • Lijfrente nieuw regime
  • Overbruggingslijfrente
  • Loonbelasting lijfrente weghalen, dus ook gouden handdruk

Om gebruik te kunnen maken van de belastingvoordelen moet aan de spelregels worden gehouden.

Zo moet van het opgebouwde vermogen voor de pensioen of gouden handdruk een lijfrente aangekocht worden (periodieke uitkeringen) in plaats van dat dit bedrag ineens op de rekening van de klant wordt gestort.

Een  financieel adviseur kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke oplossing het beste bij hen passen. Heeft u geen financieel adviseur, laat het ons weten, dan kunnen wij met ons uitgebreide netwerk van oakk beheerd beleggen hiermee in contact brengen.

Waarom banksparen bij HJCO?

Banksparen is geïntroduceerd om meer mogelijkheden te bieden om fiscaal gunstig te sparen of te beleggen voor onder andere aanvullend pensioen.

HJCO biedt de unieke mogelijkheid dat er meer rendement kan worden behaald dan op een spaarrekening via fondsen zoals Mint Tower, een arbitrage fonds gericht op een stabiel risico/rendements verhouding.

De mensen achter HJCO AAA Funds

HJCO AAA Funds wordt geleid door Willem Johannesma en Arthur Hopstaken, zeer ervaren beleggingsprofessionals met ieder ruim 25 jaar ervaring in deze materie.

Arthur Hopstaken

Arthur Hopstaken

Directeur & Partner

“Onze beleggingsonderneming staat sinds 2003 voor actief, alternatief en aligned. Cliënten komen bij ons omdat ze op zoek zijn naar andere wegen om te beleggen en niet de gebaande paden. Ze willen persoonlijk worden begeleid door adviseurs die kennis hebben van zaken en zelf belegd zijn in de aangeboden oplossingen. Wij doen dit al meer dan 14 jaar en zijn voortdurend op zoek naar innovatieve beleggingen die goede (voor risico gecorrigeerde) rendementen kunnen genereren met weinig samenhang met aandelen en/of obligaties. Deze onderscheidende, ondernemende aanpak in combinatie met onze persoonlijke cliëntenbenadering, maakt het werk plezierig”.

Arthur studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit met als specialisatie financiering en beleggingen en is sinds 1992 werkzaam in vermogensbeheer en investment banking. Na ongeveer 10 jaar voor banken te hebben gewerkt (Deutsche Bank, MeesPierson en Kempen & Co), startte hij in 2003 samen met zijn zakenpartner Hopstaken Johannesma & Co, dat later opging in Man Investments Nederland.  Na een management buy-out in 2013 is Arthur mede-ondernemer en -bestuurder van het zelfstandige OAKK Capital Partners.

Willem Johannesma

Willem Johannesma

Directeur & Partner

‘HJCO is door ons opgericht in 2003 omdat wij enerzijds een beperkt aanbod zagen aan particuliere beleggers en anderzijds dat financiële markten sinds einde van het vorig millennium door globalisering en technologie volstrekt anders opereren met een enorme toename aan beschikbare informatie en mogelijkheden maar ook grotere schokken en onzekerheid. Deze trends hebben zich sindsdien alleen maar doorgezet.

Wij menen dat particuliere beleggers om die redenen toegang moesten krijgen tot beleggingen die hierop beter kunnen inspelen. Dat zijn actieve en alternatieve beleggingsoplossingen, die tot dan toe vrijwel alleen beschikbaar waren voor professionele beleggers. Wij noemen deze groep beleggingen ‘Skills’ omdat het rendement meer komt uit de vaardigheden van de fondsbeheerder dan van de markten.
Het geeft veel voldoening te zien dat OAKK Capital Partners met HJCO AAA Funds is uitgegroeid tot een toonaangevende beleggingsonderneming in Nederland voor actieve en alternatieve beleggingen. Wij hebben een zeer loyale en grote klantenkring opgebouwd voor onze beleggingsoplossingen.

Willem studeerde in Arnhem aan de HEAO – richting Commerciële Economie en behaalde daarna het VBA diploma aan de VU in Amsterdam.  Willem heeft vanaf december 1989 tot 2003 gewerkt in particulier vermogensbeheer, eerst bij Bank Mees & Hope (later MeesPierson) en vanaf 1998 bij Kempen & Co. In 2003, na de dotcom-crisis, heeft hij samen met Arthur en een bevriende familie het bedrijf Hopstaken Johannesma & Co opgericht, het huidige  OAKK Capital Partners. Willem is getrouwd, heeft twee zonen en is een fervent zeiler.

Erik Dieperink

Erik Dieperink

Erik studeerde aan de Hogeschool te Breda -richting Management, Economie en recht- en enige tijd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Erik is sinds 2004 werkzaam in het bedrijf. Hij werkt sinds die tijd bij Hopstaken Johannesma & Co als Manager Mid-office en is verantwoordelijk voor Clientmonitoring en IT en tevens aanspreekpunt voor aan- en verkopen.

John Padding

John Padding

John studeerde na het behalen van zijn gymnasium diploma voor accountant bij KPMG. Zodoende is hij sinds 1987 werkzaam in verschillende controller-, accounting- en compliance functies. John werkt sinds 1995 bij Man Investments met een tussenstap van ruim 2 jaar naar Citco NV. John is bij OAKK Capital Partners verantwoordelijk voor Operations.