Nieuws

2021 wordt een ander jaar, uiteindelijk

By 29 januari 2021mei 21st, 2021No Comments

19 januari 2021 – Als 2020 het jaar van het virus is, dan is 2021 het jaar van de vaccins. Financiële markten rekenen er op dat voor de zomer er sprake kan zijn van een terugkeer naar normaal, hoewel de huidige stand van zaken rondom corona nog veel onzekerheid geeft. Er is wel veel geld beschikbaar bij consumenten door spaaroverschotten wat vroeg of laat een flinke impuls aan de economie moet kunnen geven. Een belangrijke vraag is of de inflatie gaat oplopen en welke uitwerking dat heeft op de rentestand. Het meest waarschijnlijke scenario is dat inflatie gaat toenemen maar de rente niet in dezelfde mate. Dat is op zichzelf niet direct slecht nieuws voor aandelenmarkten maar wel slecht voor obligaties en spaargeld vanwege de reële geldontwaarding. Wat te doen met obligaties (en spaargeld) is dan ook een thema waar wij bij HJCO veel aandacht voor hebben. Eenvoudige antwoorden zijn er niet. Je kunt het toenemende risico dat hangt aan obligaties, door de uiterst lage of zelfs negatieve rendementen, niet zo maar afwentelen door meer in aandelen te gaan beleggen. Deze beleggingscategorie brengt nu eenmaal weer meer risico met zich mee. Een andere weg is door meer te spreiden over andere bronnen van rendement met de toevoeging van de alternatieve fondsen. Bredere spreiding is dan ook ons antwoord op de vraag naar risicobeperking.

De fondsen op het HJCO AAA platform beleefden in december een goede maand. De trendvolgende fondsen zoals Windmill Trend Evolution en AHL Trend behaalden plussen van ca. 6%. Ook de Equity long/short fondsen behaalden een goed rendement, zoals EV Smaller Companies Fund maar ook het nieuwe long-only zusterfonds EV Micro Companies Growth Fund dat een rendement van ruim 20% behaalde in de eerste twee maanden na oprichting. Al met al kunnen we ook dit jaar zien dat de toevoeging van onze fondsen leidt tot een flinke verlaging van het risico zonder rendement in te leveren.

Hieronder vindt u de rendementen van de fondsen op het HJCO AAA Funds platform per ultimo december. Voor actuele koersen verwijzen wij u naar www.hjco.nl. Lees hier verder.