Nieuws

Maandelijkse update – Januari 2019

By 21 februari 2019februari 18th, 2020No Comments

De maand januari was de beste januari maand in de afgelopen 30 jaar op de meeste aandelenbeurzen. Na een vrij dramatisch verlopen decembermaand, toen koersen daalden met ca. 9%, stegen deze in januari met ca. 6%. Beleggers leken in januari op het eerste gezicht collectief last te hebben van procrastinatie, een mooi woord voor uitstelgedrag bij problemen.

Ze leken de kop in het zand te steken voor de mogelijke gevolgen van de Brexit, de handelsoorlog met China of de strijd van Trump tegen het Amerikaanse Congres. Juist deze zaken jaagden in de laatste weken van 2018 beleggers flink schrik aan. Maar er waren in januari wel degelijk lichtpuntjes te zien die we eind 2018 niet zagen, zoals de Fed die een meer gematigde houding aannam voor een mogelijke renteverhoging, goede jaarcijfers van veel bedrijven en betere vooruitzichten in opkomende markten, zowel in de politiek als door de hoop op een minder snel stijgende dollar. Deze snelle verandering van risk-on naar risk-off zorgde voor de grootste daling van volatiliteit (=beweeglijkheid en een maatstaf voor risico) in de afgelopen 6 jaar.

De trendvolgende fondsen sloten per saldo vlak af, hetgeen nog best goed was, gegeven de trendomslag deze maand. Arbitrage fondsen waren licht negatief door de gedaalde volatiliteit maar alle long/short aandelen- en multi strategy fondsen behaalden flinke plussen in januari. Uitschieter was AHL TargetRisk, een fonds dat we ook in de spotlight hebben staan, omdat dit fonds op een slimme manier belegt in aandelen en obligaties, aangezien het de participatie aanpast aan de marktomgeving. Het fonds kan als toevoeging kan worden gezien op de andere Skill fondsen op het HJCO Fondsenplatform.

Hieronder vindt u de rendementen van de Skill fondsen op het HJCO Fondsenplatform. De links verwijzen naar de verschillende rapportages over de afgelopen maand.

Fondsnaam
Januari
YTD
Rapport
Website
Blackstone Diversified Multi-Strategy UCITS EUR 2.59% 2.59%
EV Smaller Companies Fund 3.63% 3.63%
Fresh Fixed Income Fund 0.54% 0.54%
GAIA – Two Sigma Diversified – Class C acc. -0.63% -0.63%
H2O Allegro class I EUR -0.17% -0.17%
Helium Fund – A share class 0.59% 0.59%
Helium Selection – A share class 1.30% 1.30%
Lyxor Newcits IRL plc – Lyxor/Sandler US Equity – I – EUR -2.31% -2.31%
Lyxor/Tiedemann Arbitrage Strategy Fund A EUR 0.30% 0.30%
Man AHL Diversified Markets EU – Tranche D -4.71% -4.71%
Man AHL TargetRisk I H EUR 5.02% 5.02%
Man AHL Trend (EUR) Share Class I -3.72% -3.72%
Man GLG European Equity Alternative Class IN EUR -0.51% -0.51%
Mint Tower Arbitrage Fund I-Class EUR -0.46% -0.46%
Monolith N.V. 4.51% 4.51%
OVMK Value Fund 4.87% 4.87%
Windmill Connected Income Fund 0.06% 0.06%
Windmill Trend Evolution Fund EUR -0.01% -0.01%

Alleen voor gekwalificeerde beleggers (minimaal boven 100.000 EUR, sommigen nog hoger. Neem contact met ons op bij interesse):

Fondsnaam
Januari
YTD
Rapport
Website
Capital Four Invest European Loan and Bd Fd A Cap 0.84% 0.84%
GLG Enhanced European L/S QIF class DN EUR 0.24% 0.24%
Prestige Alternative Finance Fund EUR n.n.b. n.n.b.
Prestige Commercial Finance Opp. Fund class A n.n.b. n.n.b.
TCA Global Credit Fund USD – class A n.n.b. n.n.b.
TCA Global Credit Master Fund LP class B n.n.b. n.n.b.
“In the business world, the rear-view mirror is always cleaner than the windshield” – Warren Buffett


Nieuws in het kort

Man AHL TargetRisk in de spotlights

HJCO staat voor Actieve, Alternatieve beleggingen waarin ook wij beleggen, ‘Aligned’ zijn. De meeste fondsen op ons platform zijn geschikt om naast bestaande aandelen en obligaties spreiding te bieden. Sinds enkele jaren hebben wij ook een fonds op het platform, dat niet een aanvulling is voor aandelen en obligaties, maar juist een vervanging… en dan op een slimme manier. De beleggingsmethodiek van dit fonds doet het vaak beter dan een volwaardige beleggingsportefeuille. Voordeel is dat het verpakt is als beleggingsfonds. Daarom zetten wij het 5 sterren AHL TargetRisk fonds graag weer in de ‘spotlights’.

Klik hier voor meer informatie over het AHL TargetRisk dat exclusief via HJCO te verkrijgen is.

Renaissance joins big hedge funds in defying 2018 gloom

Hedge Funds are coming back in style. Having faced an extended period of low investor confidence and net captal outflows, the hedge fund industry is now experiencing a renaissance.

Lees hier verder

Binnenkort introductie van nieuwe fondsen op het HJCO Fondsenplatform

HJCO is in de afrondende fase om nieuwe fondsen op het Fondsenplatform toe te voegen die ook in dalende markten rendement kunnen behalen. Het betreft het All-Markets Fund beheerd door Frans Schreiber en het GAIA Helix Fund. Wij berichten u later meer hierover. Bent u nieuwsgierig, stuur ons dan een alvast een mail met een informatieverzoek hierover op info@hjco.nl.

Cartoon van de maand

“Personal Finance is 80% behavior and only 20% head knowledge.” – Dave Ramsey