Nieuws

Mint Tower Arbitrage Fund

By 15 maart 2019februari 18th, 2020No Comments

HJCO zet regelmatig een fonds in de spotlights. Deze week is dat Mint Tower (‘Mint’), vorig jaar één van de weinige beleggingen die een positief rendement liet zien. De mogelijkheid om positief rendement te halen in een dalende markt ondersteunde de reden waarom HJCO dit fonds heeft opgenomen op het HJCO Fondsenplatform.

Mint behaalt rendement door arbitrage; convertible en volatiliteitsarbitrage. Daarbij zijn ze altijd gericht op vermogensbehoud, ook omdat de beheerders een deel van hun eigen kapitaal hebben belegd in de strategie. U kunt meer lezen over de strategie in de bijgesloten fondsbeschrijving.

Mint rendeert onafhankelijk van markten en kan in tijden van een verhoogd marktrisico, uitgedrukt in volatiliteit, extra renderen. De factor volatiliteit is een maatstaf voor de beweeglijkheid van markten en deze is de laatste jaren gemiddeld bijzonder laag geweest. Zodra markten in stress momenten terecht komen, zoals in december 2018, schiet deze factor omhoog. Mint profiteert meestal van dergelijke omstandigheden.

De eerste maanden van het jaar hebben markten een sterke stijging van aandelenmarken achter de rug en is de volatiliteit weer sterk afgenomen. HJCO doet niet aan voorspellen van (aandelen)markten omdat we dat simpelweg niet kunnen. Wel ondersteunen we onze cliënten met meer mogelijkheden om portefeuilles te spreiden zodat er ook in dalende markten rendement kan worden behaald. In de vooronderstelling dat de huidige rally niet oneindig is en dat de beweeglijkheid in markten zo weer kan toenemen; te denken valt aan Brexit, teruglopende economische groei, handelsbetrekkingen tussen de VS en China, is deze spreiding ook dit jaar nodig denken wij. Daarom zetten wij juist nu Mint Tower in de spotlights omdat dit één van de fondsen is die in staat is van deze verhoogde beweeglijkheid te profiteren.