Nieuws

Breder beleggen bij HJCO – AHL Target Risk

By 15 februari 2019februari 18th, 2020No Comments

HJCO staat voor Actieve, Alternatieve beleggingen waarin wij ook beleggen, ‘Aligned’ zijn. De meeste fondsen op ons platform zijn geschikt om naast bestaande aandelen en obligaties spreiding te bieden. Sinds enkele jaren hebben wij ook een fonds op het platform dat niet een aanvulling is voor aandelen en obligaties maar juist een vervanging, maar dan op een slimme manier. De beleggingsmethodiek van het fonds doet het vaak beter dan een volwaardige beleggingsportefeuille. Voordeel is dat het verpakt is als beleggingsfonds. Daarom zetten wij het AHL Target Risk fonds graag weer in de ‘spotlights’.

Het gespreid beleggen in aandelen en obligaties is een belangrijke factor om je doelen te bereiken. Maar hoe kun je hier nu intelligent mee omgaan als je in sterke markten de wind vol in de zeilen wilt hebben en in nerveuze of stormachtige markten je zeil wat wilt verkleinen. Dat is exact wat AHL Target Risk doet. Het fonds belegt in aandelen en obligaties en past het risico van de beleggingen voortdurend aan de mate van marktturbulentie. De naam ‘Target Risk’ zegt het eigenlijk al, de beleggingen kennen een doel risico. Dat betekent dat er minder in markten wordt belegd als de beweeglijkheid toeneemt, de samenhang van markten toeneemt en/of neerwaartse trends toenemen en vice versa. AHL kan het zeiloppervlak snel aanpassen, zo werd in december minder belegd en in januari weer snel opgeschakeld.

Het fonds is qua risico- en rendementsdoelstelling te vergelijken met een zgn. neutrale beleggingsportefeuille (60% aandelen en 40% obligaties), die de meeste beleggers aanhouden. Op basis van risico en rendement, doet AHL Target Risk het zonder meer goed ten opzichte van deze neutrale portefeuille. Sinds de start in 2014 van het fonds rendeerde het gemiddeld 2% beter per jaar als een vergelijkbare neutrale portefeuille.

Het actieve risico management en de daaraan gekoppelde zeilvoering past perfect bij de filosofie van HJCO en wij bevelen daarom dit fonds aan als een goed (deel)alternatief voor uw allocatie in traditionele beleggingen met een neutraal risicoprofiel.