Welke verrassingen komen er in 2022?

De vraag ’welke verrassingen zullen we het komende jaar krijgen?’ is bijna retorisch. Als we het al zouden weten, zijn het immers geen verrassingen. Maar januari is nu eenmaal wel traditiegetrouw de maand, waarin de beleggingswereld tracht een voorspelling te doen over de toekomst. Lang geleden is daar door o.a. Mark Twain over gezegd: ‘Voorspellen is moeilijk, zeker als het de toekomst betreft.’ Wij kijken voor een voorspelling niet teveel in een glazen bol, maar toch is het goed en leerzaam om te zien wat er in de huidige omgeving over de economie en de maatschappij wordt geschreven. 

Het mag namelijk geen verrassing meer zijn dat we ons in een lastige omgeving bevinden. We hebben te maken met een sterk gestegen inflatie tot 6% resp. 7% in Nederland en de VS. Gecombineerd met een nog steeds erg laag renteniveau (die wel oploopt), een zeer besmettelijke Omikron variant van het coronavirus, sterk gestegen schulden bij overheden en centrale banken en oplopende maatschappelijke en geopolitieke spanningen. Dit alles met een beurs die hoog gewaardeerd is.

Eén van de betere analyses voor het komende jaar is die van beleggingsveteraan Byron Wien, die al jaren de ’10 verrassingen voor het komende jaar’ in januari benoemt.  Met de wetenschap van nu zijn zijn voorgaande voorspellingen heel accuraat gebleken. Onderaan deze mail in het nieuwsbericht vindt u een verslag van ons over de huidige 10 voorspellingen. Kleine spoiler, Byron Wien verwacht per saldo een vlak jaar voor aandelen met veel tussentijdse beweeglijkheid. Hij is doorgaans optimistisch van aard, dus wat ons betreft reden te meer om ook uw beleggingsportefeuille te spreiden over meer bronnen van rendement, zoals de Skills fondsen op ons platform. 

Hieronder vindt u de rendementen van de fondsen op het HJCO AAA Funds platform per ultimo september. Voor actuele koersen verwijzen wij u naar www.hjco.nl . Lees hier verder