Nieuws

Maandelijkse update – Mei 2020

By 22 juli 2020No Comments

Maandelijkse update HJCO AAA Funds

 

 

Crisis, what crisis? 
Aandelenbeurzen doen alsof er geen crisis is

De beurzen bereiken inmiddels standen die bij veel mensen de wenkbrauwen doen fronzen. Sinds eind maart zijn er enkele tientallen procenten winst geboekt, maar is de economie wereldwijd in een sneltreinvaart in elkaar gestort. De reden voor het herstel is tweeledig; enerzijds kijken beleggers altijd 6 à 12 maanden vooruit en rekenen dan ook op een herstel van de gevolgen van de lock-down maatregelen. Anderzijds is op dit moment de beurs niet een goede afspiegeling van de economie, vanwege de grote weging van technologiebedrijven, die vaak zo’n 25% van een beursindex uitmaken, maar niet 25% van de economie. Een voorspelling vanaf heden is afhankelijk van de structurele schade aan de economie door deze aan zichzelf opgelegde stillegging van de economie. Timing is niet aan ons besteed; wij houden vast aan onze beleggingsfilosofie om zoveel mogelijk risico’s te beperken, juist in moeilijke tijden. Dat kan door in uw beleggingsportefeuille – naast aandelen en obligaties – een flinke allocatie te hebben in een aantal van onze HJCO AAA Funds. Dat maakt uw totale beleggingsportefeuille bewezen robuuster; winnen door minder te verliezen, is hierbij het uitgangspunt.
Als basis voor uw portefeuille raden wij u aan te kijken naar de slimme long-only fondsen Man AHL TargetRisk en de Lombard Odier All Roads fondsen. Deze fondsen hebben aantrekkelijke risico/rendements karakteristieken en zijn in staat slim te schakelen tussen aandelen, obligaties en commodities. 
 
De fondsen op het HJCO AAA platform lieten in mei en tot op heden in juni over het algemeen een gematigd beeld zien. De trendvolgende fondsen konden niet meeliften op het herstel van de beurzen door hun huidige nog lichte risk-off weging. Arbitrage fondsen, zoals Mint Tower, behaalden in de afgelopen weken stabiele resultaten. 

Hieronder vindt u de rendementen van de fondsen op het HJCO AAA Funds platform per ultimo mei. Voor actuele koersen verwijzen wij u naar www.hjco.nl 

HJCO AAA Fondsen:

FondsnaamMeiYTD
Blackstone Diversified Multi-Strategy UCITS EUR1,59%-15,37%
EV Smaller Companies Fund2,79%5,93%
GAIA – Two Sigma Diversified – Class C acc.-0,70%-3,21%
Helium Fund – A share class0,63%-1,88%
Helium Selection – S1,47%-3,63%
Legends Fund1,69%-2,58%
Lombard Odier All Roads Growth0,63%-4,38%
Lyxor Newcits IRL plc – Lyxor/Sandler US Equity – I – EUR0,70%8,58%
Lyxor/Bridgewater Core Global Macro Fund1,54%-13,75%
Lyxor/Tiedemann Arbitrage Strategy Fund A EUR-0,02%-2,25%
Man AHL TargetRisk I H EUR1,13%-3,98%
Man AHL Trend (EUR) Share Class I-2,47%-2,87%
Mint Tower Arbitrage Fund I-Class EUR1,08%-0,11%
OVMK Value Fund1,55%-20,71%
Windmill Trend Evolution Fund EUR-1,20%-3,53%
Windmill Trend Evolution Fund USD-1,17%-3,42%

Overige fondsen:

FondsnaamMeiYTD
H2O Adagio class I EUR4,06%-8,68%
H2O Allegro class I EUR16,85%-44,39%
Man AHL Diversified Markets EU – Tranche D-2,51%4,77%
Man GLG European Equity Alternative Class IN EUR3,00%1,38%

Maandelijkse update HJCO AAA Funds

“He who lives by the crystal ball will eat shattered glass” – Ray Dalio – Bridgewater Associates.

Nieuw aanbod – Lombard Odier All Roads en Legends FundAfgelopen maand is het aanbod op de HJCO AAA Funds platform verder uitgebreid met onderscheidende fondsen;  de Lombard Odier All Roads Fondsen (All Roads Conservative, All Roads en All Roads Growth) en het Nederlandse Legends Fund van Theta Capital. LO All Roads biedt beleggers in drie risicoprofielen een volwaardige beleggingsportefeuille. Het Legends fund biedt toegang tot een selecte groep van ‘legends’ in de hedge fund industrie.
NB: Alvast een voorproefje; we zullen de komende periode maar liefst 10 andere unieke fondsen toevoegen op ons platform, die stuk voor stuk passen in de huidige omgeving van extreem lage rente en een onzekere beurs vanwege de corona crisis.
OAKK wordt gevraagd om commentaar over financiële zaken.De afgelopen periode kwam OAKK Capital Partners (HJCO AAA Funds is een handelsnaam van OAKK Capital Partners B.V.) voorbij in verschillende media, met name over beleggen in de huidige crisis. Hieronder het Financieele Dagblad en New Business Radio. Zie hier en hier en hier voor deze media uitingen.

De huidige 60/40 portefeuille is dood. De extreem lage rentevergoeding op obligaties of rentebetaling voor het beleggen in obligaties, maakt een klassieke portefeuilleverdeling van 60% aandelen en 40% obligaties minder vanzelfsprekend of sommigen zeggen zelfs dood. Waarom? Omdat obligaties met geen of negatieve rente logischerwijs nu veel meer risico bevatten dan voorheen. Beleggers moeten op zoek naar andere bronnen van rendement, zoals bijvoorbeeld alternatieve beleggingsfondsen. Lees hier het artikel in de Financial Times over het einde van de 60/40 portefeuille en hier over het boek ‘Beleggen op het kantelpunt’ van de bekende Nederlandse belegger Han Dieperink over dit onderwerp.