Nieuws

Maandelijkse update – December 2019

By 27 december 2019februari 18th, 2020No Comments

Vooruitblik – bullish of bearish?

De laatste maand van het jaar – en in dit geval ook van het decennium – maakt dat er door beleggers vooruit wordt gekeken naar het nieuwe jaar en het nieuwe decennium.

Eigenlijk is dat welbeschouwd best vreemd, alsof de jaarwisseling cq. decenniumwisseling een reden zou zijn om anders naar de wereld te kijken. Dat kan ook op 25 januari as. wanneer het Chinese nieuwe jaar begint of op 19 augustus 2020 wanneer het islamitische nieuwe jaar begint. Maar ook op 1 april as., ook een willekeurige datum, alleen zullen weinig beleggers de voorspelling op die dag serieus nemen. Maar goed, dit is hoe dan ook een periode in de tijd van het jaar om letterlijk en figuurlijk de balans op te maken.

Wij maken onszelf niet schuldig aan teveel in de glazen bol kijken, maar er zijn een aantal overduidelijke thema’s waar beleggers de komende jaren rekening mee moeten houden. Dat zijn de lage tot negatieve rente, afkoeling van de wereldeconomie, lage inflatie en het gegeven dat de vrije handel in de verdrukking zit.

Hoe te navigeren in deze omgeving? Een aantal antwoorden zullen wij proberen te geven op onze bijeenkomst op 13 februari 2020, waar u recent een uitnodiging voor hebt ontvangen, zie hier. Eén ding weten we zeker, spreiding van uw beleggingen over verschillende categorieën is de komende jaren van groot belang, 


Lees hier verder