Omschrijving

Morningstar 5*
per 31 december 2017

Man AHL Target Risk (het ‘Fonds’) heeft als doel om een stabiel rendement te genereren in verschillende omstandigheden door wereldwijd gespreid te beleggen in vijf beleggingscategorieën. Door de inzet van systematische geavanceerde risicotechnieken worden posities aangepast op marktomstandigheden en is de risico/rendementsverhouding naar verwachting beter dan die van een neutrale traditionele portefeuille met 60% aandelen en 40% obligaties.

Het Fonds biedt beleggers toegang tot het AHL Target Risk programma, een efficiënte evenwichtige beleggingsportefeuille gespreid over 5 categorieën. Het Fonds wordt beheerd vanuit Londen door AHL Partners, een organisatie behorend tot Man Group plc, met 33,7 mld USD onder beheer.

Belangrijkste voordelen van Man AHL Target Risk

  • Adaptief: op omstandigheden aangepaste beleggingsportefeuille
  • Spreiding: brede allocatie over 5 beleggingscategorieën
  • Ervaring: Ervaren management team – AHL Partners zijn pioniers in systematisch traden en risicomanagement en bezitten meer dan 30 jaar ervaring
  • Bescherming: systematische aanpassing van de posities op basis van geavanceerde technieken

Beleggingsstrategie

Het fonds biedt een long-only strategie in 5 wereldwijd gespreide beleggingscategorieën; aandelen, staatsobligaties, inflatie-linked obligaties, bedrijfsobligaties en commodities. Deze brede spreiding verlaagt het neerwaarts risico en verbetert de kans op positief rendement. Er wordt voor de allocatie gebruik gemaakt van een risico budgettering methode, vandaar de naam Target Risk. Dit heeft als voordeel dat het rendement stabieler is in vergelijking met traditionele portefeuilles en het neerwaarts risico lager. Het fonds gebruikt daarbij technieken die AHL al decennia toepast voor haar succesvolle alternatieve oplossingen.

Over de beheerder van het Fonds

AHL Partners is pionier in systematisch handelen met meer dan 30 jaar ervaring in performance, onderzoek en innovatie. Man AHL heeft meer dan 33,7 mld USD onder beheer, inclusief enkele van de grootste pensioens- en sovereign wealth-fondsen ter wereld. Eén van de commerciële voordelen voor de belegger is toegang tot grensverleggend onderzoek en handelstechnologie.

Risico’s

Het fonds stuurt op een stabiele volatiliteit van 10%. Door de spreiding over meerdere beleggingscategorieën en het gebruik van geavanceerde risicotechnieken is het verwachte neerwaartse risico substantieel lager dan een vergelijkbare traditionele portefeuille (60/40). Verliezen van meer dan 15% door marktbewegingen zijn echter mogelijk. Een belegger dient zich ook bewust te zijn van marktrisico en tegenpartijrisico.

Een aantrekkelijke risico/rendementsverhouding

Man AHL Target Risk heeft door de inzet van geavanceerde risicotechnieken en een bredere spreiding, een betere risico/rendementsverhouding dan een traditionele portefeuille met een neutraal profiel (60% aandelen/40% obligaties). In de documentatie hiernaast vindt u de rendementsontwikkeling van de strategie ten opzichte van een traditionele portefeuille. Het fonds heeft vanaf oprichting in 2014 door de uitstekende risico/rendements verhouding de maximale 5 sterren van Morningstar behaald over een periode van 3 jaar.

Voor wie is Man AHL Target Risk geschikt?

Het fonds is geschikt voor beleggers die voor een langere periode (meerdere jaren) hun geld willen beleggen om daarmee te profiteren van de  spreidingsvoordelen. Deze spreidingsvoordelen komen voort uit de breed gespreide portefeuille in 5 beleggingscategorieën waarin wordt belegd. De belegging biedt toegevoegde waarde ten opzichte van een traditionele portefeuille (60/40) omdat naast de bredere spreiding, de geavanceerde risicotechnieken de risico/rendementsverhouding van de belegging verbetert. Het fonds is gericht op groei en keert geen dividend of rente uit, hetgeen beleggers ook dienen mee te nemen in hun oordeel.

Productkenmerken

 Algemeen
 Minimale inschrijving via HJCO Capital Partners EUR 10.000,- (normaal EUR 100.000,-)
 Handelsfrequentie Dagelijks
Ontvangst inschrijfgelden Voor 12:00 (Amsterdam) 1 werkdag voor de handelsdatum
Minimale verkoop EUR 10.000,-
Aanmeldperiode verkoop Voor 12:00 (Amsterdam) 1 werkdag voor de handelsdatum
 Beheervergoeding 0,75% per jaar
 Prestatievergoeding geen
 Structuur UCITS
Beleggingscategorie Balanced multi-asset- long only
Valuta EUR (ook andere valuta beschikbaar)
Startdatum 2016
Investment manager AHL Partners LLP
ISIN code IE00BRJT7K50