Omschrijving

De doelstelling van het Lyxor/Bridgewater Core Global Macro Fund is het realiseren van positieve rendementen met een verwachte volatiliteit van 9% per jaar en een lage samenhang met aandelen en obligaties.

Het fonds geeft toegang tot twee succesvolle strategieën van Bridgewater, AllWeather en Pure Alpha Major Markets. Beide beleggen in een grote hoeveelheid markten. Met AllWeather wordt systematisch long belegd om risico premies te ontvangen, gebaseerd op een diepe fundamentele kennis over de werking van markten. Met Pure Alpha Major Markets wordt systematisch long en short belegd om prijsverschillen te benutten die er niet zouden moeten zijn.

 

 

Belangrijkste voordelen van het Lyxor/Bridgewater Core Global Macro Fund

  • Toegang tot Bridgewater, één van de grootste en meest succesvolle hedge funds ter wereld, opgericht in 1975 door Ray Dalio.
  • Het fonds is belegd in zowel de All Weather als ook de Pure Alpha Major Markets strategie van Bridgewater met een lage minimum inleg en met een dagelijkse handelsmogelijkheid.
  • De doelstelling is gericht op het behalen van rendement in veel uiteenlopende marktomstandigheden en biedt in de huidige lage rente omgeving en bij hoge aandelenwaarderingen een goed alternatief.

Over de beheerder van het fonds

Lyxor Asset Management (’Lyxor’) is de beheerder van het UCITS fonds. Lyxor is onderdeel van Societe Generale en beheert 146 mld EUR waarvan een groot deel in UCITS fondsen die worden geadviseerd door succesvolle beleggingsfirma’s. De trading advisor is Bridgewater Associates, LP (’Bridgewater’). Bridgewater is opgericht in 1975 door Ray Dalio. Het enige doel voor Bridgewater is  het behalen van consistente rendementen voor klanten. Dit doet Bridgewater door zich alleen te richten  op onderzoeken en begrip over de werking van financiële markten. Op basis van deze marktkennis worden repeterende handelssystemen gevormd. Bij Bridgewater werken 620 professionals in een cultuur van ’idee meritocratie’.

Over de beleggingsfilosofie van Bridgewater

De beleggingsfilosofie is gebaseerd op 3 pijlers: Fundamentele kennis van markten, Systematische benadering om deze kennis te vertalen in expliciete (handels)regels en Diversificatie over zoveel mogelijk ongecorreleerde bronnen van rendement.

  • De All Weather strategie is gericht om de risicopremies te ontvangen in markten, verdeeld over 4 kwadranten: Opgaande economie, Neergaande economie, Stijgende inflatie en Dalende inflatie. Daarmee is in elk scenario van de cyclus het All Weather fund gericht op het behalen van premies.
  • De Pure Alpha Opportunities strategie is gericht op de ontdekking van imperfecties in financiële markten om vervolgens van deze prijsverschillen te profiteren. Dit is gebaseerd op een fundamentele kennis van markten en op beslissingen die repeteerbaar zijn en niet afhangen van fingerspitzengevoel of andere subjectieve beslissingen.

Voor wie is Lyxor / Bridgewater Core Global Macro Fund?

Het Lyxor / Bridgewater Core Global Macro Fund is geschikt voor beleggers die de meerwaarde zien van de gekozen beleggingsstrategie van Lyxor / Bridgewater Core Global Macro Fund: beleggen in twee aanvullende strategieën van Bridgewater met een doelrisico van 9% per jaar met een lage afhankelijkheid van aandelenmarkten. Zie ook het kopje ’Wat is de beleggingsstrategie van Lyxor / Bridgewater Core Global Macro Fund’. Beleggers dienen in beginsel hun geld voor een langere periode (tenminste 3 tot 5 jaar) te willen beleggen in het fonds, pas dan komt de meerwaarde het best tot zijn recht. Het fonds kent een grote spreiding over markten en strategieën maar valt door de gekozen beleggingsstrategie onder de risicodragende beleggingen, met een lage samenhang met aandelenbeurzen. Het fonds kent een dagelijkse verhandelbaarheid met 1 dag notificatie. Het fonds keert geen dividend uit, maar is gericht op kapitaalsgroei.

Productkenmerken

 Algemeen
 Productnaam Lyxor / Bridgewater Core Global Macro Fund-ICAV
 Structuur Open ended
 Zetel Ierland
 Beleggingscategorie Systematisch-niet trendvolgend
 Valuta EUR/USD
 Unit Type Unit(s)
 Kapitalisatie Opbouwend
 Startdatum 20/09/2019
 Investment advisor Bridgewater Associates, LP
 Investment Manager Lyxor Asset Management
 Productcoderingen
 ISIN  IE00BKDKNQ35
Bloombergcode
 Inschrijven
 Minimale eerste inschrijving vanaf EUR 10.000,-
 Minimale participatie 10.000 EUR
 Handelsfrequentie Dagelijks (voor 12.00 uur  1 werkdagen voorafgaand aan de handelsdag)
 Waardering Dagelijks (T + 1 basis)
 Verkopen
 Handelsfrequentie Dagelijks (voor 12.00 uur  1 werkdagen voorafgaand aan de handelsdag)
 Minimale verkoop Vanaf 10.000 EUR
 Kosten
 Instapvergoeding geen via HJCO
 Uitstapvergoeding geen via HJCO
 Management fee 1,50%
 Lopende kosten NNB